Overkill Shaman

Ensinnäkin täytyy sanoa, että olen totaalisen mehuissani uudesta ladder kiipeäjästäni! Sydäntä särki kun katsoin kaikkien kauniiden kultaisten korttieni muuttuvan pölyksi. Tilalle tuli kauan kaipaamani Leeroy ja Sylvanas, jotka ovat ehdottomia allstar pelaajia tässä kokonaisuudessa. Sen verran ehdin testailla, että voin varmana sanoa että toimii. Eläintarhat, hunterit, miraclet ja muut hipit on todettu voitettaviksi. Sanon tätä overkill shamaaniksi, koska pelatessa deckin monia comboa tuntuu useasti, että vähemmälläkin pärjäisi, mutta teen tämän silti, just because I can. Tässä lista:

2x Earth Shock
2x Lightning bolt
2x Undertaker
2x Ancesteal spirit
2x Loot hoarder
2x Reincarnate
2x Deathlord
2x Harvest golem
2x Lightning storm
2x Hex
1x Manatide totem
1x Defender of Argus
1x Leeroy Jenkins
1x Faceless manipulator
1x Feugen
1x Loatheb
1x Stalagg
1x Cairne Bloodhoof
1x Sylvanas Windrunner
1x Kel’Thuzad

Tässä tulisi korttivalinta selitykset aka joukkueen pelaaja kuvaukset. Removalit on itsestään selviä, joten niitä en käy läpi.

Undertakereiden, Loot hoarderien ja Harvest Golemien tehtävä on pitää pelikenttä siistinä siihen asti kun joukkueen tähdet suvaisevat saapua kentälle. Undertakerit yllättävän useasti saavat kavereiltaan buffeja ja alussa saa tehtyä kelpo tradeja.

Deathlordit kutsutaan yleensä kentälle vasta kun pelijärjestelyt ovat sössitty. Yleensä en suosittelisi pelaamaan vuorolla 3, ellei vastassa ole zoo. Toimii parhaiten suojaamaan Manatide Totemia tai joukkueen johtajan Kel’Thuzadin kanssa.

Defender of Argusin tilalla ennen oli Ragnaros, mutta Rag joutui jälki-istuntoon. Syy: Divene shieldien poksauttelu sekä muu yleinen perseily. DoA antaa mukavasti lisäaikaa combojen lataamiselle ja lisää parempien tradejen mahdollisuutta.

Faceless Manipulator lisää overkillingin ihan omalle tasolle. Tupla Ancestrial Spirited Cairne? Sylvanas? Kel’Thuzad? Jopa Deathlordin kopsaaminen voi olla välillä oikea ratkaisu.

Ancestrial Spirit ja Reincarnate ovat Kel’Thuzabin salainen ase. Nämä ovat mukana miltei jokaisessa decking combossa. Reincarnate toimii myös Ancient of War-muurin neutraloimiseen tai minkä vaan Defender of Argusin tai Sunfury Protectorin buffattun minonin normalisoitumiseen.

Sitten pakan ALLSTAR-ketju!

Leeroy Jenkinks aka “Sudden Death”.
Lee + Reincarnate = 12 dmg
Lee + Ancestral Spirit + Reincarnate = 18 dmg
Lee + Ancestral Spirit + Ancestral Spirit + Reincarnate = 24 dmg

Feugen & Stalagg aka “Teflon Brothers”
Yleensä Reincarnate riittää, mutta overkilliä lisää tietysty taas Ancestral Spiritit. Pakkiparin päästessä rellästämään vastustajalla on yleensä 1 vuoro aikaa kehitellä jostain lethalit.

Sylvanas filmaa loukkaantumista Reincarnaten avulla ja saa vastustaja joukkueen pelaajat puolelleen. Sylvanas + Faceless on yleensä GG.

Cairne on joukkueen kapteeni. Yksinään super taitava ja solidi keskushyökkääjä, mutta combotettuna päästään taas overkillin puolelle.

Lopuksi vielä joukkueen johtaja Juhani Tamminen, Aurinkokuningas, Kel’Thuzad. Joukkueen johtajan astuessa kentälle ei yleensä enää tarvitse pelata käsikortteja (minionit ei enää mahdu pöytään, Ancestirialit on turhia etc…). Tämä hurja, itsekien kovia pommeja takova pelaaja, käskee pelaajat tekemään vaikkapa huonojakin tradea (Tamin kanssa peli tahtoo mennä hieman bad manner tyyliseksi kikkailuksi), nousemaan uudestaan ylös ja väkisin survomaan iskut maaliin saakka.

Tässä esimerkkiä overkillistä:

Hauskan oloinen decki. Miksi nuo Undertakerit muuten on listassa? Hirveästi ei näy deathrattlea niille olevan, ja kakkosvuorollekin vain nuo Loot Hoarderit. Kolmosvuorolla se on jo vähän hidasta, että 1/2 muuttuu 2/3:ksi. Itse vaihtaisin ne varmaan Rockbitereiksi, koska antavat myös tekemistä alkuvuoroille sekä voi käyttää pikku komboissakin, esim. boostaamaan Leeroyta ennen kuin sen kopsaa Manipulatorilla. Ja jos haluaa lisää overkilliä niin Rockbiterien ollessa pakassa jonkun yhden kortin voi korvata vielä Doomhammerilla :slight_smile:

Voisin tosiaan kokeilla vaihtaa Undertakereita. Ne on tällä hetkellä tosin toimineet ihan hyvin varsinkin jos pääsee coinaamaan golemeita tai deathlordeja. Pitää kyllä kokeilla myös vasaraa!

Korttiselityksiä lisätty.

Ootko kokeillu Baron Rivendarea tähän dekkiin? Tuntuu höpöltä kun laittaa seiskarundilla sylvanan jälkeen sen + reincarnate. Viime kaudella melkein tän tyylinen toimi itselläni ladderoinnissa ihan mukavasti. Hauska dekki pelata.