Avuksi aloittelijalle

Löytyykö jostain hyvää suomenkielistä luettavaa aiheesta, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei?
Mikä on paras paikka lukea perustietoa englanniksi?
Mitkä on aloitelijoiden suurimmat virheet?
Mitä tarkoitetaan ladderin pelaamisella?
Mikä on suurin ero rankedin ja casuaalin pelaamisella, onko siinä?

Nimimerkillä viikko takana ja ihan pihalla. :wink:

Kuten varmasti olet jo pääsivulta lukenut, aloittajaystävälliset pakat englanniksi löytyvät http://www.hearthstone.fi/uutiset/aloittelijaystavalliset-pakat/

Suomenkielistä luettavaa on valitettavan vähän tällä hetkellä. Käytännössä tämä foorumi ja sivusto taitaa olla ainoa “virallinen” suomenkielinen sisältö. Jos tiedätte muita, saa linkittää, otamme mielellämme myös muihin yhteyttä scenen edistämiseksi.

Aloittelijoiden suurimpia virheitä on aika paljon lähteä tässä listaamaan, noihin pakkaohjeisiin jos tutustut, niin niissä kerrotaan aika juurta jaksaen miten kannattaa pelata eri tyyleillä. Korttitietämys ja mitä vastustajalta sopii odottaa ovat tietenkin asioita jotka tulevat vain ajan kanssa.

Ladderin pelaaminen tarkoittaa ranked-seasoneilla pelaamista, eli kun menet play-moodiin ja painat ylhäällä oikealla olevista napeista oikeanpuolesta, pelaat ladderia. Rankit menevät 25-1 ja niiden jälkeen Legend. Casual on vasemmanpuoleinen nappi, missä vastaan saattaa tulla ihan mitä tahansa ja jonka pelaamisesta ei menetä rankkia. Rankedia kannattaa käytännössä pelata aina ennen kuin saat vähintään tason 15 tms. Tasosta 20 eteenpäin saat aina seasonissa lopussa tulevan cardbackin palkintona.

Suurin ero rankedissa ja casualissa on tosiaan se, että casualissa voi tulla ihan mitä vaan vastaan, ns. parhaan tason pakoista ihan pelkkiin vitseihin. Sen pelaaminen ei ole yleensä tarpeellista, ellet itse halua legendana riskeerata rankkiasi pelaamalla jotain kokeellista tms. Suosittelen pitäytymään rankedissa aluksi.

Nämä vastaukset eivät ole kovin kattavia, joten jos jollakulla muulla on vielä lisättävää, antaa mennä vaan.

Älä aloittelijana dustaa ikinä muuta kuin ylimääräisiä kortteja. Myös craftaaminen kannattaa miettiä tarkasti, mutta sen suhteen ei voi tehdä samalla tavalla kardinaalimunauksia.

Itse en aloittaisi casualista enkä rankedista. Pelaa ensin innkeeperiä vastaan (eli practise modessa) NORMAL DIFFICULTYLLA, EI KOSKAAN EXPERT! (Sori jos tulee itsestäänselvyyksiä mutta tämän voi lukea joku joka ei vielä ole edes aloittanut pelaamista) Jatkat innkeeperiä vastaan kunnes sinulla on kaikki herot/characterit/classit (hunter, mage jne.) unlockattu.

Muista tehdä omia pakkoja, älä pelaa aloituspakoilla. Pelatessasi innkeeperiä vastaan paina mieleesi kuinka paljon hyötyä eri korteista on, mitkä kääntävät pelin kulun yms. Pakan kokoamisesta löytyy muilta sivuilta lisää ohjeita, esimerkiksi icy-veins.com/hearthstone/ho … earthstone

Kun olet voittanut kaikki classit, pelaa vielä innkeeperiä vastaan 1-2 peliä joka classilla ja mietit mikä class sopii parhaiten sinulle. Se kuinka vaikea jokin class on unlockata ei tarkoita kuinka hyvä se on. Itse asiassa mikään niistä ei ole paljoa muita parempi: kyse on vain siitä mikä class sopii sinulle parhaiten. Sen jälkeen pelaat niillä classeilla joista pidät eniten kunnes olet niillä noin lvl 8-10. Joka toisella tasolla tasolle 10 asti saa uusia kortteja, mutta jos et pidä esim. warriorilla pelaamisesta, on melko turhaa hankkia kaikkia kortteja warriorille.

Jossain vaiheessa, en muista milloin tarkalleen, saat ilmaisen sisäänpääsyn Areenaan, mutta vain yhdeksi kerraksi. ÄLÄ MENE HETI AREENAAN, KOSKA TODENNÄKÖISESTI HÄVIÄT JA ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSYSI MENEE HUKKAAN! Pelaa noin viikko, kunnes tiedät perusasiat ja sinulla on edes jotain mahdollisuuksia. Areenassa häviät hävittyäsi 3 peliä, joita ei tarvitse pelata samalla kertaa, ja mitä enemmän voitat, sitä parempia palkintoja saat. Itse menin areenaan heti saatuani ilmaisen sisäänpääsyni, voitin 1 pelin ja hävisin 3.

Myös casual etsii sinulle sinun tasoisen vastustajan, ei pelkästään ranked. Useat pelaajat kuitenkin alkavat pelata rankedia vasta viikkojen tai jopa kuukausien jälkeen, jolloin saatat törmätä jo esim. rankilla 24 erittäin epäreiluihin, sinua selvästi taitavampiin pelaajiin. Näin kävi myös minulle. Mene sen sijaan casualiin. Todennäköisesti tiedät perusasiat ja osaat pelata jonkin verran pelattuasi innkeeperiä vastaan. Jos olet seurannut näitä ohjeita, sinulta menee luultavasti yksi viikonloppu tai 3-5 arkipäivää päästäksesi pelaamaan muita pelaajia vastaan (riippuu mm. pelaamisen määrästä ja mm. muista harrastuksista, töistä, kouluprojekteista ym. mikä vie aikaa).

Haluan vielä korostaa että sitä rankedia ei kannata pelätä. Kukaan joka on pelannut vähänkään enemmän, aloittaa seasoninsa tuolta rankkien 18-16 paikkeilta. Eli heitä ei voi tulla vastaan ennen rankkia 20 juuri mitenkään.

Muuten nuo ohjeet ovat hyviä ihan ensimmäisiä pelejään pelaaville, classien avaaminen ja ensimmäisten 10 levelin hakeminen kaikille on tietenkin tarpeen.