Nyt kun Whispers of the Old Gods on ollut vähän aikaa julkistettuna on metassa huomattavissa selkeitä voittajia ja häviäjiä. Vähemmän yllättäen C’Thun-teemaiset pakat ja hitaampi control-pelaaminen ovat tehneet paluun, sekä naama-shamaani jatkaa edelleen raivoamistaan. Hearthstone.fi kertaa viimepäivien puheet ja antaa vinkkejä pakkaresursseihin.
Kun Krakenin vuosi nyt tekee tuloaan, ovat suositut streamaajat sekä ammattilaispelaajat tehneet oman tehtävänsä pakkojen uudistamisessa. Sen lisäksi että Hearthstone.fi:n Markus " Olodyn" Koskivirta sekä RCTIC eSportsin Aleksi " Wampie" Majander ja Antti " Kufdon" Lammi kävivät puhumassa eUrheilu.comille aiheesta (tähän linkkaamme sitten erikseen), päätimme koostaa myös listan suosituimmista arkkityypeistä jokaiselle hahmoluokalle. Jokaiselle pakalle lähdelinkki pakan nimen takana.
Druidi otti selkeästi eniten osumaa nerffien myötä, mutta tämä ei suinkaan tarkoittanut sitä että luokka jäisi pelaamatta. Druidi osoitti käyttökelpoisuutensa käytännössä heti lisäosan alkuun, C’Thun pakkojen toimiessa erinomaisesti hahmon ramp-korttien ansiosta. Näillä manakristallien saantia nopeuttavilla efekteillä saadaan helposti aikaiseksi isojen minioneiden pelaaminen ennen niiden varsinaista vuoroa ja varmistetaan perinteinen pöydän hallinta tehokkaasti. Muutamia suosittuja pakkoja ovat Thijs " ThijsNL" Molendijkin versio sekä Jeffrey " Trump" Shih’n versio.
Hunter luotti aikaisemmin naamaan menemisen pettämättömään taktiikkaan. Vaikka Face Hunter ei ole kokonaan poistunut, tekee shamaani tällä hetkellä niin paljon parempaa jälkeä, että hunterit ovat pääasiallisesti siirtyneet midrange-pakkoihin. Sekä perinteisempi beast-synergiaa tihkuva value-pakka että uudempi deathrattleja viljelevä malli toimivat. Beast-pohjaisemmasta pakasta nostamme esimerkiksi Nikolai " NickChipper" Velichkon midrange-hunterin sekä teille naamaan hyökkäämisen ystäville HearthPwnin suosituin variantti.
Maagilla on kolme hyvää vaihtoehtoa josta valita. Vanha ja luotettava Freeze Mage kärsii tällä hetkellä ladderissa riehuvista warrioreista, mutta muutoin pakka toimii edelleen varsin mainiosti muita kuin isosti healaavia pakkoja vastaan. Tempo-maagi toimii myös, perinteisen kaavan mukaan halliten pöytää ja voittaen puhtaalla vahingolla. Myös huumoriveikoille on oma vaihtoehtonsa, Yogg-Saronin tehdessä cameoita ympäriinsä. Ja samalla tappaen itsensä ja yleensä ainakin toisen pelaajista. Tempo-maageista valitsimme Dylan " Hotform" Mullinsin version, Freeze-maagista jälleen ThijsNL:n modifikaation ja Yogg-hassuiluista HearthPwnin suosituimman.
Paladin menetti standardin myötä secret-versionsa, mutta vanhanaikaisempi Aggro Paladin sekä uusi control-variantti ovat olleet pinnalla. Control-variantti käyttää vahvoja spellejä ja minioneita pöydän hallintaan ja lopettaa pelin käyttämällä N’Zothin kykyä tuoda mm. Tirion Fordring sekä Sylvanas Windrunner takaisin kentälle ilmaiseksi. Aggro taasen pyrkii maksimoimaan alkupelin vahingon ja lopettamaan pelit lyhyeen. N’Zoth paladinista otamme Manacrystalsista Cong " StrifeCro" Shun version ja aggressiivisemmasta pakasta sixenm :n WOG-variantti.
Priestin vaihtoehdot ovat moninaiset. Legend rank 1 mentiin Dragon Priest -muunnoksella, ladderissa pelataan C’Thun synergiaa ja isoja healeja ja tietysti perinteinen control-pappi elää vieläkin. Varsinkin näin hitaassa metassa priestin voi odottaa suorastaan loistavan. C’Thun papeista suosituin HearthPwn-variantti ja tottakai Tazmynnin legend rank 1 dragonit (tästä tosin on muutettu vain hyvin vähän kortteja perinteiseen nähden).
Jotain uutta, jotain vanhaa. Nimittäin vanhoja jumalia ja spell-synergiaa yhdistettynä deathrattleihin. Sekä N’Zoth että Yogg-Saron ovat tehneet Roguelle nannaa. Rogue kuitenkin edelleen kärsii kovasti Blade Flurryn nerffistä, joten nähtäväksi jää tuleeko sankari olemaan enää pelattava kun muut pakat saavat itsensä hiottua kuntoon. Reno Jackson ja N’Zoth sopivat yhteen Cedric " Senfglas" Sanderin pakassa ja roguen pitkäaikainen mestari David " Dog" Caero on myös julkaissut oman Yogg-pakkansa.
Shamaani sai ammuksia aggro-arsenaaliinsa tuutin täydeltä. Sen lisäksi että Face Shaman on nyt hirvittävä monsteri ladderissa, on myös toteemi-pohjainen midrange-techaus saanut suosiota, pääasiassa suositun ukrainalaisen pelaajan, Aleksandr " Kolento" Malshin ansiosta. Kolenton midrange-shamaani löytyy täältä ja aggroista vastaa tällä kertaa Saranjivac. Aggropakkaa voi kyllä muokata melkolailla oman maun mukaan, se on sen verran tehokas melkein missä vaan iteraatiossa (PJSalt -toim. huom.).
Warlock antaa, warlock ottaa. Tällä kertaa handlock tuntui kokevan melkein fataalin iskun, samalla kun Renolockit ja Zoo tulivat ja jatkoivat ryminäänsä. Erityisesti lisäosan isoin sleeper-kortti, Darkshire Councilman, on antanut Zoo-lockeille hyvin paljon pontta. Renolockeista esillenoston arvoinen on Strypsin C’ThunReno ja Zoo-puolella Will " Modernleper" Bindlossin variantti.
Viimeisenä listalla komeilee warrior. Käytännössä kaikki isomman tason warrior-pakat ovat control-variantteja, C’Thunilla. Tempo Stormin Eloise on yrittänyt tuoda Patron-warrioria takaisin henkiin, mutta sen menestys on vielä hiukan hakusessa. Toimitus siis suosittelee (taas) Thijsin C’Thun-versiota sekä erikoismaininnan saa jo valmiina pelistä löytyvä (!) pakkaresepti, Serve the Old Gods.
Linkkien takaa kannattaa myös käydä tarkastelemassa enemmän listoja mahdollisista pakoista sekä HearthPwnista että Manacrystalsista, toimitus otti artikkeliin mukaan vain omat suosikkinsa.
Lähteet: HearthPwn, GamePediasekä Manacrystals.
Markus " Olodyn" Koskivirta
Lue uutinen Hearthstone.fi-sivustolla: http://www.hearthstone.fi/?p=1279