Kategorioiden viimeistely ja kiltojen mainostusalueet

Tavoitteenamme on siirtää mahdollisimman pian keskustelu goblinexplosives.net-sivustolta tänne. Käytännössä tämä tapahtuisi siten, että vanhalla foorumilla uutisoimme uusista foorumeistamme sekä neuvomme heitä luomaan tänne WoW-kiltojensa mainokset.

Uudet foorumimme eivät ole ihan vielä valmiita tähän, sillä kategoriamme eivät vastaa tulevia tarpeitamme. Tulevaisuudessa tarkoituksenamme ei ole tarjota kiltojen/yhteisöjen mainostusaluetta ainoastaan WoWille vaan myös muillekin peleille. Päänvaivana on ainoastaan, kuinka nämä kategoriat olisi järkevä rakentaa sivustollemme.

Kategorioita voi aina muuttaa ja niitä tullaan vielä ihan varmasti muuttamaan. Olisi kuitenkin hyvä saada mahdollisimman moni säätö ensiyrittämällä hyvin toimivaksi.

Tähän ketjuun toivon keskustelua seuraavista aiheista:

  • Kuinka kiltojen / yhteisöjen mainostuskategoriat olisi mielestänne järkevä toteuttaa?
  • Mitä muite muutoksia olisi hyvä tehdä kategorioihin?

Foorumien yllä olevaa valikkoa, josta löytyy mm. tuoreimmat, uudet, lukemattomat, ym. linkit, voi muokata. Listaukseen voisi laittaa esimerkiksi Killat-linkin, joka veisi kategoriaan, jonka alla olisi alakategorioina eli pelien kiltojen/yhteisöjen mainostukset. Tämä on vain yksi vaihtoehto, on varmasti myös muitakin hyviä tapoja toteuttaa asiat.

Pieni asioita mutkistava havainto: sisäkategorialla ei voi olla sisäkategorioita.

Mietin seuraavan rakenteen testaamista:

  • Pelit
    – WoW
    — Killat

Kävi kuitenkin ilmi, ettei WoWin alle voinut luoda muita kategoroita.

Yksi vaihtoehto olisi luoda esimerkiksi Peliseura-alue, jonka alle tekisi alakategorioita, esim. WoW-killat.

1 tykkäys

Itselläni on kaksi ehdotusta, joista ensimmäistä pidän parempana, koska kakkosvaihtoehto nostaisi luultavasti alueiden sekalaisuutta huomattavasti. Lisäksi foorumin linkkeihin headerissa voisi laittaa hyvinkin esimerkiksi linkin kilta-alueeseen, jos se nähdään tarpeelliseksi.

  1. Killoille oma alueensa, jonka alialueina olisi eri pelejä, joiden alla kiltamainoksia. Muu kuin kiltakeskustelu pelistä olisi pelit-alueen alla esimerkiksi WoW-alialueessa.
  2. Jokaiselle pelilleen oma alueensa, joiden alla voisi olla esimerkiksi kilta-, build- ja wiki-alueet (ja mitä muuta nyt ikinä tarvitseekaan).

//Jos onnistuu kolmannen alialueen luominen, sitten tietenkin kaikki pelit-alueen alle (pelit -> WoW -> killat).

Tuo vaihtoehto kuulostaa myös hyvältä.

Mun mielestä käytännössä sun ykkönen on suht identtinen tuon lainatun mun ehdotuksen kanssa?

Kakksovaihtoehdosta en tykkää, koska se pakottaa tekemään aina uusille peleille uuden alueen.

Siltä näyttää :smile:. Kirjoitin ton viestini ennen kuin sun viestisi tuli.

Se siis olisi omasta mielestä paras vaihtoehto ainakin tällä hetkellä ellei löydy tapaa, jolla tehdä toinen alialue. Luultavasti ei löydy, ainakaan mitään fiksua tapaa.

Jos toteutus olisi tämä, millä nimellä kannattaisi kutsua pääaluetta? Killat, peliseura, jotain muuta? Peliseura olisi yleispätevä ilmaisu, ja sen alla olevissa alueissa voisi tarvittaessa määritellä “tyypin” tarkemmin, esim. WoW-killat.

Peliseura kuulostaa hyvältä mun korvaan.

Pääsisiköhän tällä alkuun vai muokataanko johonkin suuntaan?
https://goblinexplosives.fi/c/peliseura
https://goblinexplosives.fi/c/peliseura/wow