Minkä kortin craftaisitte?

Alkaa olemaan taas se aika kun pölypino alkaa lähentymään legendaarista kokoa. Joka kerta kun tämä tapahtuu niin eihän siitä valinnasta meinaa tulla yhtään mitään. Foorumit on pullollaan samankaltaisia kysymyksiä ja guidejakin, mutta ajattelin nyt kysäistä täältäkin niin sais ehkä vähän spesifimpää vikkiä/kokemuksia.

Pallottelen lähinnä The Black Knighting, Sylvanas Windrunnerin, Cairne Bloodhoofin ja Yseran väillä. Pelaan enimmäkseen control warrioria, ancestral spirit shamaania ja erilaisia papin retaleita. Mieltä kutkuttais rakennella jotain deathrattle teemaista kun tuo Baron Rivendalekin nyt änki tuohon kokoelmaan.

Minkä craftaisitte? Sylvi ja Cairne tietysti sopisi deathrattle teemaan. Onko joku noista lapuista sellainen mikä yleensä on teillä kaikissa pakoissanne? Yritän tässä nyt pähkiä sellaista korttia mikä sopivisi mahdollisimman moneen pakkaan myös.

Olen avannut yhteensä 12 legendarya ja onnistunut taitavasti kiertämään kaikki nämä yleiskäyttis kortit. :frowning:

Yseralle tällä hetkellä ei kovin paljon liene tarvetta. Sylvanas ja Cairne ovat samankaltaisia valuevehkeitä samassa manaslotissa, ja kai niistä Cairne ehkä on se vähän enemmän peliaikaa näkevä lappu. The Black Knight on metagamesta riippuen erittäin hyvä lisä tai sitten istuu kansiossa. Control Warrior pääsee taunteista eroon joka tapauksessa, ja Shamaanillakin löytyy Hex universaalina vastauksena, joten noihin pakkoihin TBK ei ole se kaikkein kriittisin kuitenkaan. Taipuisin itse noista vaihtoehdoista Cairnen kelkkaan.

Cairne on valuensa puolesta paras universaalilegendary. Sille ei ole mitään spesifistä counteria (Silence ehkä lähimpänä, mutta jättää silti Yeti-tasoisen kaluston jälkeensä), ja se ei ole liian hyvä Facelessattavaksi. Jos tämä puuttuu binderistä ja ei ole mitään akuuttia tarvetta muille, niin lienee ykkösvaihtoehto. Combojahan tällä ei juurikaan höylätä, vaan koko kortti on ihan puhdasta osumapistettä.

Ysera on tässä metassa niin hidas, että edes Control Warriorilla on harvoin varaa pelata sitä.

Sylvanasilla saa kivoja comboja, mutta 6 manaa vähän vähentää sitä, miten usein niitä nähdään. Brawl + Sylvanas ei enää mahdu yhdelle vuorolle. Tosin uusien korttien nähdessä päivänvalon jotain kreisejä Baron Rivendale + Sylvanas + Rebirth -comboja tullaan varmaan näkemään useammin, mutta Sylvanas tarvitsee asteen verran enemmän combotusta kuin Cairne, ja mitä korkeammalle taitotasolle mennään, sitä olennaisemmiksi omat kortit tulevat Sylvanasin tehokkaassa aktivoinnissa. Kontroversiaalein legu tuolla listalla - sopii kuitenkin todella hyvin mainitsemiisi pakkoihin juuri näiden combojen vuoksi.

Black Knight on tällä hetkellä varmaan eniten hyödyksi druidi/paladinmatseissa. Ei olisi ekana listalla, mutta jos näissä matseissa on haasteita, niin valinta on ihan okei.

Tärkeysjärjestyksenä näissä pitäisin sellasta yleishyvät ensin, comboherkut sen jälkeen. Cairne on yleishyvä, Sylvanas on comboherkku, Black Knight on hyvin metariippuvainen (tosin tällä hetkellä aika jees) ja Ysera on binderiherkkua kunnes meta taas hidastuu.

Kiitos monesta perustellusta vastauksesta. Kyllä taidan tuonne Cairnen puolelle kääntyä 60/40 vs Sylvanas.