NYK-LANit Hearthstone-turnaus

Elikkäs, ollaan tässä jo jonkin aikaa suunniteltu lanitapahtumaa tänne Nurmijärvelle, Nurmijärven Yhteiskoululle.
Idea lähti kuvaamataidon opettajaltamme Niko Saariselta, joka oli innostunut ystävieni luomaan videoon, jossa he esittelivät kaveriporukkamme viimeisiä laneja. Sen verran on saatu aikaan, että lipunmyynti on alkanut (paikkoja mennyt 34/50) ja tapahtuma tulee sijoittumaan marraskuun lopulle, eli 28.-29.11.
Tapahtuma tulee olemaan pieni ja toimii kokeiluna ensivuodelle, mikäli vaikuttaa että tapahtumalle on vielä lisää kysyntää.
Minun ja parin muun oppilaan innostus elektroniseen urheiluun tulee näkymään, sillä tapahtuma pyrkii samalla tuomaan pelikulttuuria tutummaksi oppilaille, sekä opettajille.
Turnauksia on suunniteltu Hearthstoneen, jonka suosio on täällä hyvin suuri, sekä mahdollisesti League of Legendsiin, mikäli ihmisiä riittää.
Kysymys kuuluisi, kuinka Hearthstonen kaltaista peliä turnauksena lähteä organisoimaan? Vielä, kun finaalipelit pyrittäisiin striimaamaan? Omilla koneilla/tableteilla pelaillaan ekat kierrokset, muuta ei oikein ole tiedossa.

Kommenttia ja ideoita, miten tätä lähteä viemään laneissa eteenpäin olisi hienoa vastaanottaa ja mielipiteitä kuulla :slight_smile:

Perinteisesti HS:ssä pelataan Double Elimination-lohkovaihe (4 pelaajan lohkot) ja sitten Single Elimination pudotuspelit.
Lohkovaiheessa otteluiden kannattaa olla vähintään Best of 3 ja karsintojen Best of 5. Aikaa kannattaa sitten varata sopivasti.

Jos teillä on alle 8 pelaajaa niin kannattaa vakavasti harkita että järjestätte turnauksen Swiss-formaatilla. Silloin jokainen saa pelejä ja turnauksen voittaja on silti selvä. Tässä BO1 tai BO3 on ok, aikataulusta riippuen.

Jos pelaajia on ei-neljällä jaollinen määrä, mutta yli 8, niin vaihtoehtoisia malleja (esim. 2 round robin lohkoa) kannattaa harkita.

Jos pelaajia on alle 8, niin vetäisin round robinin ja sen päälle ehkä finaalin. Swiss on minusta hyvä vain, jos pelaajia on oikeasti paljon. En tykkää itse alkulohkoista, vaikka niitä maailmalla paljon käytetäänkin. Swiss + top X on isoissa turneissa paljon parempi systeemi.

HS ei tue streamaamista yhtään. Maailmalla tuo menee jotenkin niin, että molemmilta koneilta kuvataan streamia ja noista kahdesta streamista sitten katsojille yhdistetään sopiva kuva, joka sitten vielä vaihtelee sen mukaan, kumman vuoro on.