Operaatio NextGEN - Nyt se on virallista

Nyt se on virallista. Uutta sivustoa on mainostettu julkisesti sekä vanhoilla foorumeillamme että Facebook-sivullamme.

Tulevaisuus on täynnä suuria suunnitelmia ja toivomme saavamme myös teiltä, käyttäjiltämme, palautetta sivuston kehityksesestä. Voimme tehdä ylläpidon kesken sivustosta hyvän mutta teidän kanssa sitäkin paremman.

Tiedotteet voit lukea alta.

Hei,

olemme rakentaneet alkuvuoden aikana Goblin Explosives Networkin seuraavaa versiota, projektinimeltään NextGENiä. Uuden sivuston takana työskentelee kokonaan uusi mutta erinomainen tiimi, jolla on intoa puskea yhteisöä kohti uusia haasteita.

Uudella sivustolla tulee olemaan käytössä Discourse-foorumiohjelmisto. Discourse eroaa hieman nykyisestä phpBB-ohjelmistosta, esimerkiksi viestiä kirjoittaessa käytetään markdownia bbcoden sijaan. Lisäksi foorumien oletusnäkymänä on uusimmat viestit kategorialistauksen sijaan.

Uusi sivusto on teknisesti ottaen erittäin hyvässä kunnossa mutta silti vielä erittäin lapsenkengissä. Päästäksemme NextGENin kanssa seuraavaan etappiimme, meidän on alettava siirtää näiltä vanhoilta foorumeilta aktiivisuutta uudelle palstalle.

Miten NextGEN eroaa vanhasta sivustosta?

Pudotan alkuun suurimman negatiivisen pommin: emme valitettavasti siirrä tämän vanhan foorumin sisältöä emmekä käyttäjiä NextGENiin. Toivomme kuitenkin vanhojen aktiivisten käyttäjiemme liittyvän uudelle sivustollemme ja luovan itselleen tärkeät ketjut, kuten kiltojen aiheet, uudelleen. Nämä vanhat foorumit tullaan arkistoimaan jossain vaiheessa lukutilaan ja pysvät pystyssä niin kauan kuin nykyinen hosti pitää tätä ylhäällä ja/tai domaini toimii.

Suurimpana GENin rakenteeseen liittyvänä muutoksena tulee olemaan se, että NextGEN ei ole enää Blizzard-only-yhteisö. Tämä tarkoittaa sitä, että uudessa yhteisössä voidaan keskustella niin World of Warcraftista kuin Counter-Strikesta. Tähän ratkaisuun päädyttiin siitä syystä, että tiimimme jokainen jäsen ei ole Blizzardin pelien pelaaja, ja uskon pitkällä aikavälillä laajemman kohderyhmän tarjoavan monia, ainutlaatuisia mahdollisuuksia GENin kehittymiselle.

NextGEN siis tulee tarjoamaan alueen kiltojen mainostamiseen ja hakemiseen. Tulemme muokkaamaan systeemiä siten, että se tukee mahdollisimman hyvin myös muiden pelien kiltojen/yhteisöjen hakemista. Tällä vanhalla sivustolla kilta-alue on ainut aktiivinen osio sivustosta, joten tahdomme pitää kiinni näistä kirjoittavista aktiiveistamme.

Tulemme myös kunnioittamaan GENin historiaa siten, että kilpailuista ym. toiminnasta palkinnoksi saadut foorumitittelit myönnetään NextGENissä omistajilleen, mikäli he rekisteröityvät sivustolle.

WoW-kiltapostausten siirtäminen NextGENiin

Kiltapostaukset lähetetään WoW-killat-alueelle. Alueella on ohje kiltapostauksen muotoiluun mutta tarvittaessa muutamme ohjeita siihen suuntaan, mitä käyttäjämme kokevat parhaimmaksi.

Onko mitään suunnitelmia, mitä seuraavaksi?

On, meillä on paljon suunnitelmia, joita koetamme toteuttaa parhaamme mukaan. Tavoitteenamme on kehittää Suomen peli- ja eSports-skeneä. Tätä emme suinkaan pyri tekemään pelkästään GENin voimin vaan yhteistyön voimalla.

Olemme keskustelleet mahdollisesta yhteistyöstä useiden eri tahojen kanssa. Seuraava suurempi tavoitteemme on yhteistyön kehittäminen Hearthstone.fi-sivuston kanssa. Tavoitteenamme on yhdistää heidän kanssaan voimia ja tarjota entistä parempi keskusteluympäristö.

Mitään muuta tärkeää sanottavaa?

Joo, yksi todella tärkeä juttu vielä! Vanhalta sivustolta näkee vain yhden puolen kehittymisestä. GEN näyttää hiljaiselta yhteisöltä, jolle nyt yllättäen tehdään suuri uudistus. GENillä on ollut Discord-palvelussa syksystä lähtien kokeilullinen projekti, joka on vasta nyt uuden sivuston rakennusvaiheessa alkanut vakiinnuttamaan paikkaansa.

Sivustomme tulee olemaan tarkoitettu hidastempoiselle keskustelulle - eli sellaiselle, jota foorumeilla yleensäkin käydään. Tämän lisäksi meillä on kaksi Discord-serveriä, jotka on tarkoitettu nopeatempoiselle chattailylle: yksi ns. yleiseen käyttöön ja yksi Blizzard-aiheiseen keskusteluun. Yleinen serverimme on hyvin aktiivinen mutta Blizzard-serverillemme on melko epäaktiivinen ja olisin iloinen saadessani sinne lisäaktiivisuutta.

Aina ajan tasalla olevat liittymislinkit Discordiin löytyvät tästä.

Uusi sivusto löytyy osoitteesta goblinexplosives.fi. Sivustolta puuttuu vielä Blizzard-aiheiset hymiöt mutta ne on tarkoitus lisätä tulevaisuudessa.

Uudesta sivustosta voi antaa palautta sekä uusilla foorumeilla että näillä vanhoilla foorumeilla.

Ystävällisin terveisin,
Joni “pentu” Mettälä
GENin omistaja

Lähde: http://www.goblinexplosives.net/forum/viewtopic.php?f=55&t=5415
Tekstiä muokattiin luonnostelun ja vanhalle sivustolle lähettämisen välillä; toivottavasti tähän versioon tuli tehtyä samat muokkaukset kuin linkistä löytyvään tiedotteeseen. Helpompi tehdä muokkaukset uudelleen kuin kääntää postaus bbcodesta markdowniin.

Olemme valmistelleet kulissien takana GENin seuraavaa versiota, projektinimeltään NextGENiä. Nyt on aika ottaa askel kohti uudenlaisia haasteita uuden sivuston kanssa.

Rajua uudistusta mutta vanhaa kunnioittaen. http://goblinexplosives.fi

  • Uusi yhteisö ei enää keskity ainoastaan Blizzardiin. Keskustella voi niin WoWista kuin Counter-Strikesta.
  • Vanhoja viestejä ja käyttäjiä ei siirretä automaattisesti uudelle sivustolle. Käyttäjien ansaitsemat erikoistittelit tullaan kuitenkin myöntämään uudelleen, mikäli näiden omistajat rekisteröityvät sivustollemme.
  • Vanhan sivuston ainut aktiivinen osio, WoW-killat, ei tule hylätyksi. Uudella sivustolla voi mainotaa myös kiltojaan. Sivuston laajentuessa myös muihin peleihin mahdollistamme myös muiden pelien kiltojen mainostamisen.
  • Haluamme edistää suomalaista peli- ja eSports-skeneä yhteistyön voimin. Suunnitelmissa on rakentaa yhteistyötä mm. Hearthstone.fi-sivuston kanssa.

Meille on tärkeää kuunnella käyttäjiämme. Jos sinulla on kehitysideoita uudelle sivustolle, jotka tekisivät GENistä entistäkin paremman, kuulemme ideasi mielellämme.

http://www.goblinexplosives.net/forum/viewtopic.php?f=55&t=5415

Lähde: https://www.facebook.com/goblinexplosives/posts/1006604849407125

4 tykkäystä