Yhteisön historia

Work in progress

Goblin Explosives Network eli GEN on alun perin joulukuussa 2007 perustettu ja ensimmäisen kunnollisen ulkoasunsa ja domaininsa tammikuussa 2008 saanut suomalainen, Suomen suurin Blizzardin pelien fanisivusto.

GENin perustivat Bloodysold ja Hotbottoms, entisen suurimman fanisivuston Fincraftin lopetettua toimintansa vuoden 2007 loppupuolella. Bloodysold oli toiminut myös moderaattorina Fincraftissa. Avattuaan suomalaisille pelaajille ensin väliaikaisen freeforums-palvelimella toimineen sivuston, alkoivat he nopeasti kehittää sivustoa löydettyään AkuSolversin sponsoriksi ja koodaamisen asiantuntijaksi projektiin. Uusi sivusto avattiin muutama viikko freeforumsin käyttöönoton jälkeen.

Tämän jälkeen GEN on kokenut suuria muutoksia lähes kaikissa osissaan. Aluksi muutettiin foorumisofta noin viikon käytössä olleesta phpbb2:sta phpbb3:een. Myöhemmin uusittiin logo useampaankin kertaan, kunnes päästiin nykyiseen, ensimmäistä logoa huomattavasti matalampaan ja käytännöllisempään vaihtoehtoon. Sivustolta myös poistettiin sen oma chat-ohjelma niukan käytön vuoksi ja se korvattiin IRC-kanavalla. Syksyllä 2008 sivusto koki myös suurehkon ulkonäön muutoksen saadessaan taustakuvan, ja foorumille saatiin viimein tavaroiden, loitsujen yms. suora linkitys-ominaisuus. Myös vanha mediakortti-sivu korvattiin tällä yleisemmin infoamiseen suuntautuneella info-sivulla.

Tämän jälkeen kehityspuolella kuitenkin eleltiin pitkään hiljaisesti: kevään 2009 suurin saavutus oli GENin pääsy Blizzardin virallisen fanisivuston asemaan. Syksyllä 2009 GEN koki kuitenkin jälleen suurehkoa päivitystä: uusi galleriaohjelmisto linkitettiin foorumin ja etusivun kanssa ja vanhasta “viikon screenshot”-käytännöstä luovuttiin, uusimpien galleriaan postattujen screenshottien korvatessa sen etusivulla. Sivuston uutisointi-järjestelmä uudistettiin lähes täysin, ja uutena tulokkaana lisättiin “päivän gallup” etusivulle. Nämä kaikki uudistukset lisäsivät merkittävästi varsinkin etusivun monipuolisuutta ja paransivat sen ensivaikutelmaa.

Muutamaan kuukauteen ei tämän jälkeen tapahtunut käytännössä mitään merkittävää: ylläpito-tiimissä oli pientä vaihtuvuutta, ja logo sekä taustakuva vaihtuivat. GEN myös täytti kaksi vuotta 27.12.2009. Vuoden 2010 alussa GEN koki kuitenkin taas päivitystä: käyttäjille luotiin mahdollisuus valita oma, henkilökohtainen teema sivustolle. Tämä ominaisuus oli omiaan piristämään vaihtelua ja persoonallisuutta kaipaavien GENin käyttöä. Saman vuoden syksyllä sivustoa levennettiin taas hieman, ja käyttäjien joukosta haetut WoW- sekä Blizzard-aiheisia kolumneja kirjoittelevat kolumnistit aloittivat työnsä sivustolla. Heidän kolumninsa ovat keränneet heti alusta lähtien paljon huomiota.

Syksyllä 2011 GEN koki suurimpia muutoksia pitkään aikaan. Sivuston foorumisofta päivitettiin, ja sivusto muutettiin WoW-fansitestä yleisesti Blizzard-fansiteksi. Tämän jälkeen GEN käsitti Warcraftien lisäksi myös Diablon ja Starcraftin piiriin kuuluvat aiheet. Myös Facebook tuli tällöin osaksi GENiä ja ylläpidon jäsenten keskuudessa puhalsi muutosten tuulet.

Vuoden jälkeen GEN eli muutaman vuoden horroksessa ilman suurempaa näkyvää kehitystä ja kunnollista uutisointia.

Kesällä 2015 GEN siirtyi uudelle omistajalle tarkoituksena herättää yhteisöön uutta eloa.