Yleinen palaute

Aattelin tehä tällasen yleisen palauteketjun ettei ihan joka ikiselle pienelle asialle tarvii tehä omaa ketjua. Ärsyttääkö joku värisävy/pikseli foorumilla tai onko jossain kirjoitusvirhe? Kerro se täällä.

Ite aattelin sanoa pari asiaa niin päästään hyvin alkuun

Foorumin ulkoasu on vähän tylsä. Sais olla vähän enemmän erilaisia värisävyjä kun täl hetkellä koko sivu on vaan sinertävän harmaa.

Sit tää “Toiminta” -kohta on kauheen epälooginen. Alle 30 päivää (1 kuukautta?) vanhoissa ketjuissa lukee “X päivää sitten”, sitä vanhemmissa lukee esimerkiksi “27. tammikuuta” ja vielä vanhemmissa lukee esimerkiksi “maalis '14”. Ite ainakin tykkäisin sellasesta loogisesta systeemistä, tyyliin päivämäärä ja kellonaika vaan kaikissa. DD.MM.YY HH:MM. Tällä hetkellä foorumi ilmottaa ketjun luomishetken jollain noista kolmesta eri tavasta ja se näyttää vähän tyhmält. Varsinkin kun noissa “4. maaliskuuta” tms. menee päivä ja kuukausi eri riville.

Ja btw vuosilukujen lyhentäminen tyyliin '14 on vähän kömpelöä ja sitä ei suositella käytettäväks suomen kielessä. :slight_smile:

Ollaan mietitty muutamaa eri tyyliä foorumeille, joista käyttäjä voisi valita. Discourse ei vaan suoraan tue käyttäjäkohtaisia tyylejä, meidän pitäisi itse koodata se ominaisuus.

Se näyttää, kuinka kauan viimeisimmän viestin lähettämisestä on siihen asti, kunnes on kulunut 30 päivää. Sitten se alkaa näyttämään päivämäärää.

Bugi, koska suomen kieli on sen verran pitkäsanaista. Jouduin korjaamaan sen tolleen tyhmästi, jottei mennyt yli laidan. Mä yritän keksii parempaa korjausta siihen pian.

Se olikin korjattu yhdessä Discoursen commitissa jonkun aikaa sitten. Nyt ne menee yhdelle riville kuten pitääkin.

Discoursen suomentajien päätös. Sen voisi toki vaihtaa. Vaihdettu. Vaihto kumottu.

Kohta on looginen, kuten @Luukuton nosti esille. Discourse on suunniteltu painottamaan aktiivisuutta; kuinka monta tuntia/päivää on viimeisestä viestistä, kuinka paljon viestejä postataan tietylle alueelle päivässä/viikossa/kuukaudessa/vuodessa.

Tämän ominaisuuden ansiosta on erittäin helppo hahmottaa, milloin ketju on ollut viimeksi aktiivinen. Keskustelulla on väliä, ei tarkalla ajankohdalla.

Toisaalta, vielä kömpelömmältä näytti raahata 20-etuliitettä vuosiluvussa kaikissa vuodenvaihdetta edeltäneissä keskusteluissa. Kiitos ajatuksesta mutta ei jatkoon. Propsit Discourselle tästä suunnitteluseikasta.

Poistin viestistäsi turhan provokaatiiviset ja irrelevantit kohdat. Ei semmosta jatkossa, ei aiheuta mitään hyödyllistä.

Toisaalta tuo olisi ehkä hieman suomalaisempi tapa, mutta '16 näyttää tyylikkäämmältä. Joka tapauksessa tuo on kohtuullisen pieni seikka ja jättäsin sen suosiolla Discoursen suomentajien hommaksi hoitaa.

Sanoisin, että seurataan tilannetta. Parempi sanoa kumpi tai mikä on parempi, kun viestejäkin olisi enemmän tulevaisuudessa.

Olen käyttänyt Discoursea ja muita foorumisoftia GENin ulkopuolella tarpeeksi muodostaakseni kyseisen mielipiteen.

Näin kolmantena osapuolena (en mää mistään mitään tiedä, oon vaan töissä modeemassa täällä) voisin ehdottaa että jatkossa annetaan palautetta sivustosta eikä sitä hallitsevista ihmisistä, sama koskee myös toisinpäin palautteeseen vastaamiseen. Kiittimoi.

1 tykkäys

Muistutan myös yleisesti, että tällä palstalla on käyttäytymissäännöt. Toistaiseksi ne ovat vähän hankalasti löydettävissä (hampurilaisvalikosta “UKK”), sillä niitä ei ole muistettu/ehditty/jaksettu suomentaa (pitää laittaa omalle to-do-listalle), mutta on yllättävän moni silti ne löytänyt. Lähinnä maalaisjärjellä pääteltävää asiaa onneksi.

Discord linkki vaikuttaa olevan vanhentunut.

1 tykkäys

Tuo taisi unohtua jonnekin threadiin. Kiitos tiedosta!

Rakennettiin meidän Discord-palvelin yhdessä vaiheessa kokonaan uudelleen. Tällä hetkellä varsinainen linkki on https://discord.gg/cKNcKnt, promoamiseen ei ole vielä keskitytty.